Önceliğimiz Kaliteli Eğitim,Nitelikli Eğitmenler ve Aile Değerlerimizden Ödün Vermemektir...

Bale

  • Kurslarımız
  • Yorum yapılmamış
  • Levent KÖKSAL

Küçük bedenleri eğitmek ciddi bir iştir, çocuğunuzun ruhsal bedensel ve kültürel gelişimi de ancak doğru bir eğitimle gerçekleşir.

Bale eğitimi, çocuğun fiziksel gelişimine sağladığı fayda ile ilk sırada yer alır. Bale eğitimi alan bireyler bedenlerini daha iyi kullanırlar, vücutları esnek, güçlü ve zarif olur. Ayrıca kas yapısını güçlendiren bale, çocuğun daha hızlı uzamasını ve gelişmesini sağlar.
Bale eğitimi, duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bale eğitimi sırasında yapılan egzersizler taban düşüklüğü (düztabanlık), içe basma, bacak deformasyonu (x bacak ve parantez bacak deformasyonu) ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Balenin faydaları genellikle çocukların gelişimine katkı sağlamaktadır.


Bale eğitimi, aynı zamanda klasik müzikle yapıldığı için öğrencinin müzik kulağını geliştirmekte, sesleri ve ritimleri tanımasını sağlamaktadır. Balenin müziklerine aşina olan çocuklar, ilerleyen yıllarda hareketlerinin devamını öngörebilirken, diğer dansçıların da koreografilerini kolayca ezberleyebilirler.
Balenin faydası çocuklarda ve yetişkinlerde ortaya çıkan sağlıksız beslenme sorunlarının da önüne geçmektir. Bale eğitimi alan bir öğrenci, eğitmeninin önerileri ile doğru beslenmeyi alışkanlık haline getirir. Balerin ve baletlerin ince bir bedene sahip olmalarının temelinde de doğru beslenme alışkanlığı yatar.
Bale eğitiminin yararları arasında, bireyin sosyalleşmesini sağlamak da yer alır. Günümüzde bireyselleşen çocukları bu durumdan kurtaracak en önemli etkenin eğitim ortamları olduğu düşünüldüğünde, bale eğitiminin yeni arkadaşlar kazanmada çocuğa katkı sağlayacağı görülebilir. Çocuk aynı zamanda sorumluluk almayı ve takım çalışmasını da öğrenir.
Bale eğitiminin bir diğer faydası da çocuğun sorumluluk duygusunun gelişmesine yardımcı olmasıdır. Çocuk ders öncesinde ailesinden destek almadan giyinir, hazırlanır, ders sonunda çantasını toplar; bu da kendi kendine yetme becerisi kazanmasına yardımcı olur. İç disiplinini sağlayan çocuk, ileride kimseye bağımlı olmadan yaşayabilir.
Bale, soyut düşünme becerisini de geliştirir. Kişinin yön bulma, müziğe göre hareket etme, düşünme ve konsantrasyon becerilerini artırır. Özellikle çocuklar, bir sonraki hareketi zihinlerinde canlandırarak, zihinsel gelişimlerini hızlandırırlar. Balenin faydaları kişinin düşünce süreçlerinde de görülür.
Yıl sonu resitalleri de, öğrencinin takım çalışmasını öğrenmesinde, sahnede nasıl dans ettiğini görmesinde, gelişimini takip etmesinde etkilidir. Sahne ile erken yaşlarda tanışma, çocuğa tecrübe katar, prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğretir.
Balenin faydaları arasında dünyayı yorumlamayı ve sorgulamayı, muhakeme yapmayı sağlamak da yer alır. Öğrenciler çevrelerinde olan bitenin daha iyi farkına varırlar, aynı zamanda kendilerini geliştirirler.
Bale eğitimi, kişinin daha sabırlı ve özverili olmasını da kapsar. Doğaçlama, yaratıcılık, öngörü gibi özellikleri gelişir. Farklı dansları da yapabilecek kabiliyete kavuşur.
Bale eğitiminin yararları her öğrenciye özel unsurlar da içerir. Uzun yıllara yayılan bale eğitimi sonucunda öğrenciler yapmaktan mutlu oldukları bir mesleğe kavuşur ve profesyonel balerin ya da balet olurlar. Hayata bakış açıları farklılaşır, anlayışlı ve sabırlı, yaratıcı ve pratik, esnek ve güçlü insanlar olurlar.

Rolex Replica Watches https://www.iswwatches.com
blancpain replica watches roger dubuis replica watches Chopard Replica Watches Corum replica Zenith Replica Watches